De grote softwarewereld voor kleine computers
» Adverteren  |
Zoeken

Shop

Winkelmandje
Kassa

Software Pocket PC

Categorie├źn
Nieuwe software
Vernieuwde software
Nederlandse software
Onze favorieten
Top Downloads
Top November
Best verkocht
Aanbiedingen

Soft. MS Smartphone

Nieuwe software
Vernieuwde software
Alle software
Top downloads

Meer Info

Spotlights
Nieuwsbrief
Support
FAQ
Over deze site


Android Apps
Palm OS Software
Symbian Software
BlackBerry Apps

Spotlight - artikel van 06.01.07

Volumeboost voor uw smartphone

VolumeCare 5 voor Treo

Heel wat bezitters van een Treo-smartphone denken dat er bij het telefoneren iets aan hun oren mankeert. De persoon aan de andere kant van de lijn is nauwelijks te verstaan. Geen wonder, want de maximale geluidssterkte van de Treo wordt kunstmatig verlaagd om gehoorschade te voorkomen. VolumeCare 5 Pro heft deze decibel-blokkade op.

Bij de iPod hebt u het al vaker in de media gelezen: het volume van de muziekspeler wordt kunstmatig beperkt. Het is gedaan om gehoorschade en mogelijke rechtszaken van gebruikers te voorkomen. Bij dertigers en veertigers, die door langdurig Walkman-gebruik en discobezoek in hun jongere jaren, niet meer goed horen, is dat eerder contraproductief. Daarom zijn er iPod Tools, die helpen om de volumebeperking op te heffen.

Wat minder bekend is, is dat er ook bij de Treo een volumebegrenzing is ingebouwd. Met als bij een brommer, die niet harder dan 40 kilometer per uur rijdt, maar eigenlijk tot 80 kilometer per uur kan worden opgevoerd. Als het u is opgevallen, dat de Treo bij gesprekken veel te zacht klinkt, dan kunt u met het tool VolumeCare deze beperking opheffen. Tests hebben uitgewezen, dat de Treo na installatie van VolumeCare een 250 procent hogere geluidssterkte kan produceren. Handig, want daarmee verstaat u eindelijk de telefoongesprekken als u in de metro zit of in een drukke supermarkt naar huis belt om te vragen welk merk sinaasappelsap u moet kopen.

VolumeCare is makkelijk te bedienen. In het programmavenster is een schuifbalk aanwezig voor de headset en de luidspreker van de Treo. Ook de microfoon van de Treo kunt u met een schuifbalk luider maken. Zo weet u zeker dat u niet alleen uw gesprekspartner kan verstaan, maar dat de gesprekspartner ook u kan verstaan.

In de nieuwste versie van VolumeCare zijn een paar interessante verbeteringen doorgevoerd. Zo is het mogelijk om de volumeverhoging alleen te activeren bij specifieke toepassingen. Daardoor maakt de Treo niet bij elke toepassingen veel herrie - bij spelletjes is het geluid vaak luid genoeg - maar alleen wanneer het zin heeft. Ook handig: u kunt ringtones gericht versterken, zodat ze duidelijker te horen zijn. Ondanks het positieve nieuws is toch ook een waarschuwing op zijn plaats: wie het aantal decibellen tever opschroeft, moet rekenen op oorpijn en -schade. Gebruik het dus verstandig!

VolumeCare 5 Pro 5.47


Systeemeisen: Palm OS 5.x
Ontwikkelaar: GoTreo Software
Download: ┬╗ VolumeCare 5 Pro 5.47
Prijs: 18,95 euro
Taal: Engels

» Terug