De grote softwarewereld voor kleine computers
» Adverteren  |
Zoeken

Shop

Winkelmandje
Kassa

Software Pocket PC

Categorie├źn
Nieuwe software
Vernieuwde software
Nederlandse software
Onze favorieten
Top Downloads
Top November
Best verkocht
Aanbiedingen

Soft. MS Smartphone

Nieuwe software
Vernieuwde software
Alle software
Top downloads

Meer Info

Spotlights
Nieuwsbrief
Support
FAQ
Over deze site


Android Apps
Palm OS Software
Symbian Software
BlackBerry Apps

Spotlight - artikel van 08.02.06

Dubbelspel

The Missing Sync brengt Palm en Mac samen

Steeds meer PDA-bezitters gebruiken een Mac-computer. Natuurlijk willen zij ook afspraken en adressen synchroniseren en nieuwe software installeren. Palm biedt hiervoor HotSync voor de Mac, maar die is allang niet meer bij de tijd. Een betere oplossing is The Missing Sync van Mark/Space.

De HotSync Manager van Palm werkt nog het beste met apparaten van Palm zelf. Bij PDA's van andere merken kunnen problemen optreden. The Missing Sync heeft dit probleem niet; deze herkent ook apparaten van Sony, Tapwave en Garmin, zodat u elke denkbare PalmOS-handheld op de Mac kunt aansluiten.

De gratis synchronisatie-oplossing van Palm wisselt op de klassieke manier gegevens uit met de Mac. Een HotSync-operatie kan via USB of via Bluetooth plaatsvinden. Gebruikt u echter The Missing Sync, dan worden deze mogelijkheden nog verder uitgebreid. Het is namelijk ook mogelijk om de gegevens via AirPort/Wi-Fi of via een bestaand netwerk uit te voeren. Het programma is verder ook in staat om de synchronisatiedienst van het Apple-besturingssysteem Mac OS X 10.4 Tiger te gebruiken.

Wanneer het om synchronisatie van gegevens gaat, heeft The Missing Sync een streepje voor. Het programma kan aanmerkelijk meer Macintosh-instellingen op de PDA opslaan, dan bij HotSync het geval is. Zo kan het tool bij een contactpersoon meerdere postadressen, geboortedata en contactfoto's opslaan. Gebruikt u Tigers iCal, dan zorgt The Missing Sync voor het uitwisselen van de categorie├źn en zelfs de tijdzones in de kalender. Maar het heeft nog veel meer te bieden, bijvoorbeeld het synchroniseren van iPhoto-albums, iTunes-playlists en het synchroniseren van alle gegevens in zelfgekozen Mac- of PalmOS-mappen.

Het programma ondersteunt externe conduits zoals die van Documents To Go, Pocket Quicken of Entourage. Daarbij is het mogelijk, afhankelijk van de gekozen synchronisatiemethode - bijvoorbeeld USB of Bluetooth - vast te leggen welke conduits gebruikt moeten worden. Wie dat wil, kan zelfs bepaalde groepen conduits gericht in- of uitschakelen. Vergeet de gebruiker te hotsyncen, dan grijpt SyncMinder in: deze herinnert de gebruiker eraan hoeveel dagen geleden voor het laatst gegevens tussen de PDA en de Mac zijn uitgewisseld.

De HotSync Manager is in staat om bestanden meteen op een extern geheugenkaartje op te slaan. Dat kan The Missing Sync natuurlijk ook. Verder kan het programma ook een backup maken van de inhoud van de complete geheugenkaart. Verder vindt u nog een installatiehulp voor Tapwave-games, een drag & drop installatie van zip-bestanden en het automatisch uitwisselen van foto's en muziek met de geheugenkaart.

The Missing Sync for Palm OS 5.0
Systeemeisen: Palm OS 4.0, Mac OS X
Ontwikkelaar: Mark/Space
Productpagina: The Missing Sync for Palm OS 5
Prijs: 37,25 euro
Taal: Engels

» Terug