De grote softwarewereld voor kleine computers
» Adverteren  |
Zoeken

Shop

Winkelmandje
Kassa

Software Pocket PC

Categorieën
Nieuwe software
Vernieuwde software
Nederlandse software
Onze favorieten
Top Downloads
Top November
Best verkocht
Aanbiedingen

Soft. MS Smartphone

Nieuwe software
Vernieuwde software
Alle software
Top downloads

Meer Info

Spotlights
Nieuwsbrief
Support
FAQ
Over deze site


Android Apps
Palm OS Software
Symbian Software
BlackBerry Apps

Spotlight - artikel van 01.10.08

Resco Explorer houdt je Palm geordend

Dé Palm bestandsmanager, programma-launcher en fotoviewer in één

Wat op de Palm Treo en de nieuwe Centro eigenlijk ontbreekt, is een goede bestandsmanager. Resco Explorer is er speciaal voor gemaakt om bestanden te beheren, echter kunt u met dit programma ook foto’s bekijken en zip bestanden bewerken. Het programma is inmiddels bij versie 4 aangekomen en overtreft alle vergelijkbare producten op de markt.

Resco Explorer toont aan de linker kant van het scherm het interne geheugen en de geheugenuitbreidingskaart. Met een druk met de stylus kunt u zien welke mappen of bestanden beschikbaar zijn. De geselecteerde bestanden kunnen worden hernoemd, verwijderd, gekopieerd of naar een andere Palm worden verzonden.

Om ruimte te besparen kan het programma geselecteerde bestanden naar zip bestanden comprimeren. Dit kan gemakkelijk worden bewerkstelligd met de ingebouwde zip-module, die de gecomprimeerde bestanden net zo makkelijk uitpakt wanneer u ze nodig heeft. Het programma bevat ook nog een aantal andere handige tools. Met Resco Explorer kunt u direct JPG, GIF en BMP-bestanden openen. Ook kunt u tekst bestanden lezen en binaire bestanden openen. Zo kunt u op uw Palm complexe taken uitvoeren, vergelijkbaar met de verkenner functie in de Windows wereld. En om het nog simpeler te maken, wordt Resco Photo Viewer direct vanuit Resco Explorer worden opgestart, zodra u een fotobestand aanklikt.

Het programma biedt de gebruiker nog meer extra’s. Via een kort overzicht worden de bestaande gegevens in een alternatieve weergave getoond. De bestanden worden niet ingedeeld volgens de manier waarop ze op de geheugendragers zijn opgeslagen, maar worden opgenomen in de categorieën waarin ook de Palm programma's zijn ingedeeld. Gebruikers met te weinig geheugen kunnen naar een bepaalde categorie gaan en de overbodige applicaties gemakkelijk verwijderen.

Resco Explorer is heel eenvoudig te bedienen. Het programma past zich aan elke resolutie aan en is zelfs in liggende modus heel goed te bedienen. De gebruiker krijgt de mogelijkheid om de interface en een aantal parameters naar eigen wens in te stellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de boomstructuur te verbergen, een lijst met alleen icoontjes te laten tonen en een filter voor een bepaald bestandstype in te stellen.

De meest recente versie (2008) bevat nog een aantal interessante functies. Zo kunnen bestanden versleuteld worden, maar ook real time ontsleuteld worden op het moment dat u deze bestanden wilt openen. Bovendien is er een netwerkfunctie toegevoegd om bestanden op een netwerk via Bluetooth of Wi-Fi te benaderen, ook kunnen bestanden, die zich op Nokia toestellen bevinden, worden benaderd. Het uploaden of downloaden van bestanden via een FTP server is eveneens mogelijk.

Resco Explorer 2008 for Palm OS

Systeemeisen: PalmOS 5.0
Ontwikkelaar: Resco
Download: » Resco Explorer 2008 for Palm OS
Prijs: 29,95 euro
Taal: Engels, Duits

» Terug